Večeras se u Preku otvara izložba akademske slikarice Manuele Vladić – Maštruko

Pozivamo vas u petak, 29. srpnja 2022. godine u 20 sati, u POU Dom na žalu u Preku, na otvorenje Izložbe slika akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko “Bijele ribice lavandijerice – Ususret muzeju preških pralja”.

Manuela Vladić-Maštruko (1962.) autorica je brojnih izložaba, multimedijalnih i vizionarskih projekata. Tome uspješnom nizu pridružuje se i ova izložba naslovljena “Bijele ribice lavandijerice – Ususret Muzeju preških pralja”.

U nizu kreativnih ideja i htijenja, Manuela Vladić-Maštruko i Udruga Arte Insula kao autori projekta priredili su ovu zanimljivu i nadahnjujuću izložbu s muzeografskim naznakama u suradnji s Općinom Preko, Zadarskom županijom, Etnografskim odjelom Narodnog muzeja iz Zadra, Turističkom zajednicom Općine Preko, POU Dom na žalu, Udrugom žena Luzor  i mještanima Preka.

Na izložbi će biti predstavljene originalne ilustracije iz slikovnice, dokumentaristički oblikovan prikaz razvoja projekta. Kako danas svaki suvremeni muzej mora imati i razvijenu edukacijsku djelatnost, podrazumijeva se da ima i svoj muzejski shop! Zato nam autorica uz svoju komemorativnu i edukativnu viziju Muzeja preških pralja nudi i umjetnički oblikovane predmete i memorabilije,  osmišljene s puno pažnje i oblikovane posebno za ovu prigodu, a tijekom trajanja izložbe vodit će i edukativne radionice za sve uzraste posjetitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...