Požar na Viru stavljen pod nadzor; Zapovjednik DVD-a Privlaka, Jurac: “Obilazit ćemo rubna područja kako bi zaustavili novo rasplamsavanje ili širenje požarišta”

Požar koji je danas oko 12:30 minuta na području Lozica buknuo na otoku Viru, stavljen je pod kontrolu, doznaje se od zadarskih vatrogasaca.

No ipak, pred vatrogascima je burna noć u kojoj će morati kontrolirati rubne dijelove požara, zbog jakog vjetra koji je i proširio požar šumovitim predjelom.

Brzim reakcijama DVD-a Privlaka, DVD-a Pljusak iz Nina, JVP Zadar te Državne intervencijske postrojbe, požar nije zahvatio obližnje kuće.

U gašenju su sudjelovala i dva Canadair zrakoplova, čiju intervernciju možete vidjeti i na videu niže.

– Zasad je sve pod kontrolom, pa ćemo sada obilaziti rubna područja požarišta kako bi zaustavili novo rasplamsavanje ili širenje požara. Nitko ne može znati kada ćemo požar u potpunosti staviti pod kontrolu, jer je obuhvatio veliki prostor. Puno je žara, a sve oko nas je borova šuma. Predstoji nam teško poslijepodne i večer, no mi ostajemo. Moramo – kaže zapovjednik privlačkog DVD-a Walter Jurac.

Na požarištu na otoku Viru nalazi se šest vatrogasnih vozila i dvadesetak vatrogasaca pred kojima je teška večer.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...