Zadar tek upozorava, a Dubrovčani masno naplaćuju; Kazna 1.000 kuna za šetanje po Stradunu u kupaćem kostimu

Komunalni redari Grada Dubrovnika u četvrtak su s djelatnicima policijske uprave obišli povijesnu jezgru Dubrovnika.

Nadzirali su poštivanje članka 95. Odluke o komunalnom redu na području Grada Dubrovnika kojim se u povijesnoj jezgri između ostalog zabranjuje hodanje u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće.

Tom prilikom su zatekli dva prekršitelja koji su bili nedolično odjeveni te su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.000 kuna. Iz Grada Dubrovnika poručuju kako nastavljaju s kontinuiranim nadzorom.

U okviru projekta Poštujmo Grad, gradska uprava postavila je informativne strate na svim ulazima u povijesnu jezgru koje sadržavaju piktograme i višejezična upozorenja o nedoličnom ponašanju.

S ciljem prevencije, u suradnji s Turističkom zajednicom izrađeni su letci kojima će se posjetitelje dodatno informirati o pravilima kako bi izbjegli novčane kazne, javlja Večernji.

Podsjetimo, i Turistička zajednica grada Zadra prije nekoliko je dana pozvala turiste da poštuju lokaciju i oblače se pristojno.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...