Zadarski Rocky Balboa, Dragan Vidaić poručio: “Klubu sam priključio mog velikog prijatelja Davora Dujića!”

Dragan Vidaić (66) istinska je legenda zadarskog boksa, trener je najstarijeg boksačkog kluba u našem gradu, BK Zadar. Popularni Vidaić, sada uspješni poduzetnik, došao je u klub još kao 12-godišnjak, priključio je svom timu i bivšeg vrlo uspješnog zadarskog boksača i trenera 57-godišnjeg Davora Dujića, koji je poznat po kvalitetnom i stručnom radu, jer Dujić je kao boksač poznat kao pravi srčani borac u vrijeme dok je nastupao.

Vidaića smo kontaktirali iako vremena za priču i nema baš previše, posao zove…ali ipak kad je boks u pitanju, izdvojio je malo vremena.

Dragane, što ima novog u BK Zadar?

– Radim po cijeli dan, kad mene nema u klubu, onda s tih desetak momaka radi moj veliki prijatelj Davor Dujić, koji mi puno pomaže, jako mi je drago zbog toga. Dujić vodi kondicijske treninge, drago mi je što se Davor vratio sportu i svom matičnom klubu! Dobar je to trener, na kojeg se mogu osloniti uvijek.

Uglavnom se radi o mlađim boksačima koji trenutno vježbaju?

– Tako je, radi se o boksačima do 15 godina, kadetski uzrast, imaju volje i talenta, odskaču Ivanov i Perić. Treninzi su tri put tjedno u našoj dvorani u Maraska parku, novi članovi moći će se upisati u BK Zadar nakon ljeta.

Dragane, poznaješ dosta poznatih boksača diljem svijeta, hoće li netko posjetiti vaš klub?

– Uskoro će klub posjetiti nekoliko poznatih boksača koji će doći u Zadar na pripreme. Također, iz Njemačke dolazi jedan moj dobar prijatelj, inače trener, koji je najavio kako će dovesti nekoliko momaka koji bi trenirali s nama kroz ljeto.

Čemu se nadate sljedeće sezone?

Svakako se nadamo da će biti više natjecanja i novih boraca u klubu.

Kako se BK Zadar snalazi s financijama?

– Sami se snalazimo i borimo s financijama, od Grada Zadra nismo niti tražili ništa. Problem nam stvara plaćanje najma dvorane, jer nemamo dovoljno članova kako bi pokrili obaveze, ali ipak nekako uspijevamo, Grad Zadar razumije sve i izlazi nam u susret.  Korona je isto tako problem koji nas je sputavao u radu, nadam se ipak kao će na jesen biti bolje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...