Zbog vožnje s 2,3 promila Grdović dobio 10 tisuća kuna kazne: “Išao sam preparkirati auto, nisam kriv”

Mladen Grdović branio se na šibenskom sudu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Prema optužnom prijedlogu šibenske policije, riječ je o događaju koji se zbio 12. ožujka ove godine na autocesti A1, kada se Grdović ogriješio o članak 199., st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

On je, naime, tog dana u 15.29 sati na odmorištu Vrpolje vozio Mercedes zadarskih oznaka sa 2,3 promila alkohola u organizmu.

– Nisam kriv za prekršaj koji mi se stavlja na teret. Alkotest mi je izmjerio u organizmu 2,3 promila i to ne poričem, ali tom radnjom nisam ugrozio ni sebe ni druge sudionike u prometu. Te zgode sam bio s prijateljima iz Istre na benzinskoj postaji u Vrpolju. Došli smo puno ranije, a trebali smo ići na utakmicu Hajduk – Dinamo u Splitu koja je počinjala u 18 sati. Konzumirali smo alkohol, pili vino i bio sam svjestan da sam alkoholiziran pa u takvom stanju nisam želio ići u Split. Taman sam htio zvati rođaka i sestru da dođu po mene. Išao sam samo preparkirati auto na prostor benzinske, odnosno odmorišta Vrpolje. Možda sam bio u prometu pet metara premještajući auto kad su mi pristupili policajci i alkotestirali me – uvjeravao je u sudnici Mladen Grdović šibensku sutkinju, napominjući da “do tada šest mjeseci nije taknuo alkohol te da nema šanse da nastavi s činjenjem istovrsnih prekršaja”, piše Jutarnji list.

Iako se ne smatra krivim, Grdović je zbog svega izrazio i žaljenje.

Unatoč svemu sutkinja njegovu obranu ne smatra osnovanom jer je riječ o nizu navedenih okolnosti koje nisu takve da bi mogle isključiti pjevačevu prekršajnu odgovornost.

U trenutku kad je “pao” alkotest, Grdović je napuhao zapravo 2,40 promila, no ta mu je koncentracija umanjena za 0,1 promil, odnosno za granicu dopuštene pogreške prilikom mjerenja.

Rezime tog proljetnog prometnog grijeha je novčana kazna od 10 tisuća kuna koju je Grdoviću izrekao šibenski sud, no od te kazne u roku od 90 dana od njezine pravomoćnosti mora podmiriti 9700 kuna jer mu se uračunava vrijeme uhićenja u sankciju.

Naloženo mu je i plaćanje 380 kuna sudskih troškova te mu je određena i zaštitna mjera četveromjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, a i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.

Iz potvrde Ministarstva pravosuđa, priložene u spisu, iščitava se kako Grdović u protekle dvije godine iza sebe ima dva osuđujuća prekršajna pravorijeka zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Jutarnji list.

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir iskazano žaljenje, obećanje da će se kloniti činjenja istih prekršaja, ali i činjenicu da u posljednje tri godine nije bio osuđivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Otegotnih okolnosti, pak, sud pronašao nije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...