Zorica Kondža s najvećim hitovima karijere u nedjelju na Forumu

Diva dalmatinske pop-rock glazbe Zorica Kondža nedavno je proslavila 35 godina svoje solo karijere, a svoje najbolje i najdraže pjesme, uključujući i one s početka karijere u grupi Stijene, otpjevat će na zadarskom Forumu u nedjelju 24. srpnja, s početkom u 21 sat.

Kondža se i ovog puta rado odazvala pozivu Turističke zajednice grada Zadra jer joj je ovaj grad, ističe, kao drugi dom.

Kada dođem u Zadar osjećam se kao u svom Splitu, među divnim ljudima, s našim dalmatinskim mentalitetom, atmosferom, spizom, kaletama… Imam osjećaj kao da bih mogla od doma pješice doći ovdje, u susjedstvo. Vjerujem da ćemo se u nedjelju lijepo zabaviti, baš kao na dosadašnjim nastupima, kaže Kondža.

Kada netko iza sebe ima četiri desetljeća rada teško je složiti repertoar, ali u tome joj, kaže, pomaže publika svojom reakcijom na koncertima.

Neke od tih pjesama, poput „Ima jedan svijet“ ili „Singing That Rock&Roll“, dosta su stare, ali i danas zvuče svježe, što dokazuje koliko su kvalitetne. Bit će naravno i nešto novijih skladbi, nekih koje je i nama glazbenicima drago izvesti, onih koje nekoliko godina budu zaboravljene pa odjednom iz različitih razloga opet „isplivaju“.

Kondža je tijekom karijere surađivala s mnogim velikim autorima, Zdenkom Runjićem, Nenadom Ninčevićem, ali i suprugom Joškom Banovim. Dobitnica je mnogih nagrada na festivalima. Osim na Splitskom festivalu, nastupala je i na Melodijama Istre i Kvarnera i Zadarfestu, a nezaobilazan dio opusa su i poznati dueti s Nenom Belanom, Tonyjem Cetinskim i nezaboravna „Ti si moj san“ s Oliverom Dragojevićem, jedna od najboljih suradnji uopće ovog legendarnog pjevača.

Svaki put kada izvodim tu pjesmu osjećam njegovu prisutnost, energiju. On je bio jedan nevjerojatan čovjek i glazbenik, duhovit, muzikalan, pjevač koji je otpjevao neke besmrtne pjesme.  Iako fizički više nije tu, na jedan način i ove će večeri biti s nama, kaže Kondža.

Ulaz na koncert je besplatan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...