28-godišnji ubojica sa Zrća predan pritvorskom nadzorniku u Zadru, potvrđeno da je za njim bila raspisana međunarodna potraga

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim  Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore.

Sumnjiči ga se da je jučer, 25. kolovoza 2002.godine u 06,01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Od zadobivenih ozljeda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja – vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku.

Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija.

Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Na kraju, i ovom prilikom zahvaljujemo građanima na kvalitetnim informacijama koje su nam bile od koristi u hvatanju počinitelja, kažu iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...