Apple očekuje dobru prodaju iPhonea 14, unatoč značajnom padu tržišta u svijetu

Nova serija iPhonea stiže sljedećeg mjeseca, a Apple očekuje da će se dobro prodavati unatoč značajnom padu tržišta pametnih telefona. Kako doznaje Bloomberg, tvrtka je zatražila od dobavljača da ove godine proizvedu barem 90 milijuna iPhonea 14, isto onoliko koliko su prošle godine proizveli iPhonea 13.

Osim toga, navodi se da tehnološki gigant iz Cupertina i dalje očekuje da će do kraja 2022. godine proizvesti ukupno 220 milijuna iPhone, polažući nade u bogatu klijentelu i „slabašnu“ konkurenciju koja se bori s problemima u opskrbi.

Apple je, kako navode dobro upućeni izvori, uvjeren da će prebroditi ekonomske izazove s kojima se susreću ostali proizvođači na tržištu. Podsjetimo, globalno tržište pametnih telefona palo je za devet posto u drugom tromjesečju, dok se za cijelu godinu predviđa pad od čak 3,5 posto.

Štoviše, analitičari su uvjereni da bi se iPhone 14 serija mogla dobro prodavati, ponajviše zbog nestanka premium uređaja od Huaweija te prezasićenosti tržišta raznoraznim Android mobitelima. Budući da je u svijetu inflacija sve veća te da smo na pragu ekonomske krize, treba imati na umu da je još mnogo toga podložno promjeni, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...