Baldwinov agent Goran Kuzmanović: “Sve što je napisano o Baldwinovom odlasku nije istina!”

Poznato je, kako je američki playmaker Diante Baldwin (28 god., 185 cm.), koji je iz Borca Banja Luka ovog ljeta pristupio KK Zadar, ekspresno napustio klub. Špekuliralo se o navodno lošem smještaju, kako ga nitko nije dočekao na aerodromu, te da su ga u klubu tjerali da trči po kiši. Na kraju je s njim sporazumno raskinut ugovor.

Pozadinu cijele priče potražili smo kod Baldwinovog agenta, Gorana Kuzmanovića iz Frankfurta.

Koja je prava istina Baldwinovog brzinskog napuštanja KK Zadar?

Diante Baldwin kojeg zastupam, otišao je iz KK Zadra isključivo iz osobnih razloga. Nikakva loša krv i nikakav loš odnos od KK Zadra nije bilo, to je sto posto! Sve što je napisano i nagađano o razlogu njegova odlaska nije istina! Diante Baldwinu je bio san igrati ABA ligu, zbog toga što je prošle godine dominirao u ABA 2 ligi. Također, Baldwinu je bio san igrati za trenera Danijela Jusupa! Sviđao mu se stil i način kako igraju klubovi koje vodi Jusup.  Igrao je za Borac Banja Luka protiv Širokog kojeg je vodio Jusup, jednostavno, Diante je vidio sebe u sistemu rada Danijela Jusupa, zbog toga je i došao. Moram naglasiti, kako je postojala najbolja namjera i od strane kluba, a i od samog Baldwina, da on bude igrač KK Zadar. Diante se kao rijetko koji igrač spremao cijelo ljeto, ali je pretjerao i ozljedio se. Radi se o ozljedi koljena, mislim da se radi o meniskusu. Baldwin je to osjetio na prvim trčanjima u Zadru. Osjećao se jako nesigurno zbog toga, ni sam nije znao o čemu se radi.

Nije htio zavlačiti ljude u KK Zadar prije nego što nastane neki problem i otišao je kući. Diante je kupio kartu o svom trošku, pozdravio se s trenerom Jusupom i upravom KK Zadar, i otišao. Prije devet dana je imao i mali operativni zahvat, rehabilitacija će mu trajati između četiri i šest tjedana, ujedno je dobio i  zabranu treniranja do daljnjeg. Ovo vam je prava istina! Dakle, nikakve loše stvari od uprave i trenera KK Zadar nije bilo. Očito je nekim ljudima u Zadru dosadno, pa uz kavu vole svašta pričati!

Kakav mu je bio smještaj pri dolasku u Zadar i je li ga tko iz kluba dočekao na aerodromu?

Što se smještaja tiče, on je bio smješten u hotelu i tu nije bilo nikakvih problema. I sam Baldwin, kao i uprava KK Zadar razumno su djelovali. Čuo sam priče da su ga tjerali da trči po kiši, on je sportaš, je li trebao trčati po kiši, to treneri znaju. Da je kiša ili snijeg, Baldwin bi trčao, jer on je profesionalac. I ovo što se priča je samo jedna u nizu gluposti! Uporno se traži nešto da se nekoga za nešto okrivi, nitko za ništa nije kriv. Rekao sam vam, Baldwin je osjetio povredu, to je jedina i prava istina! A što se tiče dočeka, njega je na aerodromu u  Splitu dočekao čovjek iz kluba Zdenko Perić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...