Božinović o pljački Ine: “Svi očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da nitko ne primijeti ovakve transakcije”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je pljačku Ine, a osvrnuo se i na novi navijački incident tijekom kojeg je Torcida izazvala zastoj na autocesti.

“Sigurno da to nije ugodno bilo kojem građaninu, a meni kao ministru je satisfakcija da su policijski službenici s USKOK-om i drugim nadležnim službama u dugotrajnom istraživanju prikupili dovoljno dokaza kako bi se mogla podnijeti prijava i kako bi se detektirali počinitelji”, kazao je ministar.

Božinović je rekao da je zahvaljujući blokadi novca spriječena velika šteta koja je mogla pogoditi kompaniju. “Oni su uhićeni i to je ono što radi policija, Državno odvjetništvo. Sa svim ovim naporima spriječena je jedna velika šteta koja bi pogodila Inu.”

Komentirao je i kako je moguće da se dogodi nešto takvo a da nitko to ne primijeti.

“Ono što jest pitanje koje si moramo postaviti, a to je jasno artikulirao ministar Filipović, da vidimo koje su to poslovne procedure da je tako nešto moguće. To su poslovne procedure koje je potpisala jedna kompanija s preciznim angažmanom. Kad se angažira represivni sustav, to znači da treba skupiti dokaze da bi bila održiva kaznena prijava i ona će se dodatno sad osnažiti”, naveo je Božinović.

“Svi očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da nitko ne primijeti i da se dogode takve transakcije koje su svakome sumnjive”, dodao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...