Cestitka_Uskrs

Hrvoje Bujas iz Glasa Poduzetnika najavljuje velik prosvjed: “Filipoviću, vrati se s godišnjeg, želimo sastanak”

Cijena tramvajske karte u Zagrebu trenutačno je četiri kune, ali kako rastu cijene električne energije, vožnja metropolom mogla bi postati skuplja. Od listopada bi i računi za struju koju potroše kućanstva mogli biti drastično veći.

Predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas za RTL je govorio kako poduzetnici sve teže podnose enorman rast cijena energenata.

Traže hitan sastanak s Filipovićem

“Poduzetnicima je struja poskupjela tri puta unutar nekoliko mjeseci, tri puta je poskupio plin unutar zadnjih osam mjeseci i najavljuju se poskupljenja i u daljnjem razdoblju. Očekujemo tešku jesen, a UGP neće stajati sa strane sa svojih 20.000 članova mahom mikro i malih poduzetnika. Očekujemo dva koraka u sljedećem kratkom periodu. Prvi je sastanak s ministrom Filipovićem, i to hitan i nužan sastanak. Ministre, vratite se s godišnjeg i sjednimo za stol. Poslušajte naše prijedloge”, poručio je Bujas.

Ako ne dođe do tog sastanka i ako se ne nađu adekvatna rješenja, UGP će dati adekvatan odgovor, poručio je. “Očekujte prosvjed poduzetnika krajem devetog i početkom desetog mjeseca”, rekao je Bujas.

Traže smanjenje cijene struje i plina

UGP je do sada imao dva prosvjeda i oba su urodila plodom, kaže Bujas. Jedan je bio u kontekstu mjera u doba lockdowna, a drugi u kontekstu otvaranja poslovanja.

“Treći će biti najveći i najjači i urodit će smanjivanjem onih stvari koje su nužne – cijena struje i cijena plina jer najave koje slijede idu u nebo”, ističe.

Na pitanje kako će poduzetnici izdržati poskupljenja, Bujas kaže da je jedan od koraka dolazak novih javnih reformi i smanjenje birokracije te izjednačavanje tarife cijene struje za građanstvo i poduzetnike. “Ukidanje parafiskalnih nameta, smanjivanje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na 10 posto…”, navodi Bujas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...