Četverogodišnji Hrvoje dva je mjeseca u Olibu dočekivao Jadrolinijin trajekt “Lastovo”, pa nagrađen posjetom zapovjednom mostu za cijelu ekipu

Mali Hrvoje i njegova družina dočekivali su brod “Lastovo” na rivi u Olibu dva puta dnevno. Kada bi na punti Oliba “izronila” bijela prova “Lastova”, izlazili bi iz mora, pa mokri, bosi, na romobilu ili biciklu, hitali na rivu dočekati prijatelja. Onda je uslijedio poziv da dođu na zapovjedni most, što je družinu ostavilo bez daha…

“Dragi Hrvoje! Neka ti svako sljedeće ljeto bude veselo i sritno kao ovo!!! Žele ti kapetan Igor Bačić i kapo Dean Koludrović”. Potpisnici ove poruke i autori pisma dio su posade Jadrolinijinog broda “Lastovo” koji svakodnevno plovi između Zadra i Malog Lošinja, povezujući otoke Premudu, Silbu i Olib.

A kako ljeto stvara nova prijateljstva, povezuje ljude, ovo je pismo zapravo kruna jednog velikog otočkog prijateljstva između “velikih” i “malih”.

Na Olibu je “mali”, četverogodišnji Hrvoje, nešto stariji Marin, Karli, Tessa, Tomas, Vito… Svakog dana, gotovo puna dva mjeseca, ta mala družina se veseli dolasku “Lastova”, dočekuju ga na rivi dva puta dnevno, u podne i nešto prije 20 sati. Kada na punti Oliba “izroni” bijela prova “Lastova”, izlaze iz mora, mokrih gaća, bosi, na romobilu ili biciklu, hitaju na rivu dočekati prijatelja.

Podizanje “usta” “Lastova” ne ostavlja ravnodušnim ni odrasle, kamoli djecu! Otvorenih ustiju, užareniih dječjih očiju gledaju veličanstveno spuštanje rampe, jer brod u sebi donosi nove posjetitelje, hranu, vodu… Strpljivo čekaju da Stipe veže grdosiju.

Jednog dana, nakon što je sve bilo spremno za iskrcaj, zapovjednik Igor Bačić napušta brod, silazi među mališane i rukuje se s njima. Naime, kapetanu nije promaklo da je nekoliko mališana iz dana u dan na rivi, opčinjeno gledaju brod, mašu prema zapovjednom mostu i, dakako, skaču za brodom kad se otisne od rive. Nakon upoznavanja uslijedio je poziv na zapovjedni most što je družinu ostavilo bez daha… A tek brodska sirena! Spontano, baš onako iz dubine srca, mali Hrvoje je zapovjedniku poklonio majicu s motivom Oliba, crtež broda “Lastovo” iz dječje perspektive. Sutradan je kapetan spustio vreću igračaka, bojica…

A onda je uslijedilo i pismo sa slikom broda “Lastovo” i oproštaj, jer brod preuzima druga posada. I tako je ljeto iznjedrilo jedno pravo veliko prijateljstvo i doživljaje koje odrastanje nikada neće izbrisati.

Cijelu galeriju možete pogledati na portalu Burin.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...