CNN objavio listu najljepših europskih malih gradova, na popisu jedan hrvatski

Grad Korčula našao se na CNN-ovoj listi najljepših manjih gradova u Europi, a kako je navedeno u opisu, poseban je po tome što je poput otoka na otoku i po predivnoj gradnji.

U opisu CNN piše da kao da već sama po sebi nije dovoljna činjenica da se Korčula nalazi na predivnom otoku, grad je još dodatno izvučen i nalazi se na sićušnom poluotoku.

“Lokalni stanovnici tvrde da se ondje rodio istraživač i putopisac Marko Polo, no Venecija se s tim ne bi složila. Kako bilo, ovo je grad svjetske klase sjajnih bijelih ulica i kuća isklesanih od lokalnog kamena. Grad okružuje more, a Mleci, koji su ovdje vladali stoljećima, ostavili su iza sebe predivne zgrade”, piše CNN.

Na listi na kojoj je predstavljeno 15 manjih europskih gradova osim Korčule iz naše regije našli su se i Mostar u Bosni i Hercegovini te Piran u Sloveniji.

Također su se na listi našli gradovi Reine u Norveškoj, Regencos u Španjolskoj, Tarnov u Poljskoj, Kenmare u Irskoj, Giethoorn u Nizozemskoj, Guinmaraes u Portugalu, Roscoff u Francuskoj, Anghiari u Italiji, Nafplio u Grčkoj, Mazara del Vallo u Siciliji, Covelly u Velikoj Britaniji i Dinkelsbuhl u Njemačkoj, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...