Dok drugi plaćaju stotine i tisuće eura za smještaj u našem gradu, nekolicina njih uživa – potpuno besplatno

I to ne zbog dobitka na kakvoj nagradnoj igri, darivanju ili nečem sličnom dobrotvornom.

U pitanju je čista ljudska zloba i iskorištavanje izostanka komunalnih redara, policije ili nekog dovoljno ljutog lokalca kako bi se ovako nešto spriječilo.

Dakle, kako piše korisnica jedne javne Facebook grupe, dotična obitelj tu je već minimalno dva dana. Besplatno smještena u šator i viseće ležaljke.

– Dan drugi, jutros se prebacili pet metara bliže, na plažu. Skup auto… ne znam gdje obavljaju nuždu… Puntamika, stoji uz objavljene fotografije uslikane, jasno je, na Puntamiki.

I mi se pitamo kako netko tko vozi ovakav auto, zapravo, nema za platiti smješta. Ili je to ona formula uspješnosti kad imaš onda si škrt i paziš na svaku kunu.

Tko zna, možda ih nakon naše objave večeras ili ujutro dočeka netko tko će im objasniti da prostor na kojem možeš besplatno boraviti nije prostor za kampiranje i švercanje.

No kako ovo nije ni prvi ni posljednji ovakav slučaj u našem gradu, nadajmo se da će se konačno Europljani, koji nam toliko prodaju kulturne lekcije, početi i ponašati u skladu s njihovim pametovanjem.

Možda netko od čitatelja ima pametan prijedlog (u granicama zakona) kako rještiti ovakve slučajeve?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...