Domagoj Vuković progovorio o blokadi prema KK Zadru: “Nismo mogli čekati da nam nitko ne govori kad ćemo biti isplaćeni!”

Kao što smo već ranije pisali, trojica bivših igrača KK Zadar koji su blokirali klub kod Hrvatskog košarkaškog saveza su Dominik Mavra, Martin Junaković i Domagoj Vuković. KK Zadar zbog toga ne može registrirati nove igrače za Prvenstvo Hrvatske.

O blokadi prema KK Zadar odlučio je progovoriti krilni centar Domagoj Vuković (29 god., 207 cm.), koji se u Zagrebu oporavlja nakon ozljede Ahilove tetive, koju je zadobio početkom travnja na domaćoj utakmici protiv beogradske Mege.

Domagoj kako komentiraš ovu blokadu prema  bivšem klubu?

Mi smo profesionalci i od ovog živimo, uz svu ljubav i uz sve što je nama KK Zadar pružio, kao i mi klubu, mislim da je u redu da dobijemo svoj novac na vrijeme! To nije ispunjeno i mislim da je u redu da na kraju sezone bez ikakve drame i problematike zatražimo pravnim putem ono svoje što smo zaradili.

Zašto se niste strpili i pričekali s blokadom? 

Ne, nismo mogli čekati! Vidite što se događa sa Cibonom i što se se dogodilo sa Splitom prije desetak godina kad sam ja igrao za njih, čekalo se, pa se opet čekalo, jednostavno ne može se čekati! Nitko od igrača, ne samo Mavra, Junaković i ja, nitko nema povjerenja u ove politike. Ne možemo mi čekati da nama nitko ništa ne govori i da nam se nitko ne obraća! Bez ikakvih informacija kad će isplata. Ljudi moji, mi živimo u drugim gradovima, i da se nakon svega osjećamo loše što smo uopće zatražili svoj zarađeni novac. Ne mogu reći da sam razočaran, samo tražim ono što mi pripada i što sam zaradio! Uopće nije bitno koliko mi plaća klub duguje, ja imam terapiju i nikoga nije briga hoću li moći igrati ili ne, koga je to briga?! Svi govore pomogni klubu, ali može i meni netko pomoći!

Što možeš poručiti navijačima KK Zadar?

Hvala svima na lijepim emocijama, moram reći da je bilo i dosta negativnih, ali sve je to dio sporta i ja to prihvaćam. Neću reći da sam zatvorio vrata KK Zadru, dapače, ima u gradu, kao i u klubu jako dobrih ljudi.

Postoji li mogućnost da ovu sezonu opet zaigraš za KK Zadar, spominje se i Cibona?

Ne znam još ništa, uskoro ću znati nešto više oko angažmana. Ali uvijek postoji šansa da opet zaigram za Zadar! Treniram svaki dan sa profesorom Viktorom Miličevićem, rehabilitacija ide odlično. Stanje noge je odlično, noga mi se vratila praktički na maksimum. Još uvijek ne treniram u dvorani, ali radim na kondiciji u teretani. U planu mi je već ovog tjedna krenuti u dvoranu s nekim ozbiljnijim treninzima. Prema mojim procjenama, mogao bih već za mjesec dana pristupiti maksimalno momčadskom treningu, naravno, košarkaška forma će vjerojatno doći malo kasnije. Utakmicama, bez obzira na minutažu, mogao bih se vratiti sredinom listopada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...