Enio je ošamario maloljetnika, kažnjen je s 300 kuna. Incidentu je prethodilo uništavanje dječjeg igrališta

Enio Meštrović osuđen je za prekršajno djelo narušavanja javnog reda i mira, za što mu je određena novčana kazna od 300 kuna.

Naime, u gradskom kvartu Bokanjcu ošamario je, pravnim rječnikom rečeno, udario otvorenim dlanom 15-godišnjeg dječaka.

Učinio je to u funkciji predsjednika Mjesnog odbora, nakon što je zaprimio dojavu da neki mladići uništavaju tamošnje igralište.

Drugookrivljeni u cijelom slučaju je Mario Mrkić s Eniove Nezavisne liste, kojeg je sam Meštrović spriječio u pokušaju da napadne 15-godišnjaka.

“U ulici Davorina Trstenjaka na dječjem igralištu narušili su javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako da je drugookrivljenik pokušao udariti nogom u glavu maloljetnika u čemu ga je spriječio prvookrivljenik koji je potom jednom udario otvorenim dlanom ruke maloljetnika po lijevom obrazu te mu uzeo mobitel iz ruke nakon čega je prestalo daljnje narušavanje javnog reda i mira, čime su počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u obrazloženju Općinskog suda u Zadru.

Incident se dogodio u ljeto 2019. godine, pravomoćna presuda donesena je u travnju 2020., no za slučaj se tek sada doznalo u medijima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...