HNS najoštrije osuđuje ponašanje na Stanovima; Bokanović: “U ime svih Zadrana, ispričavam se!”

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar – HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja, navode iz HNS-a.

O svemu se oglasio i HNK Zadar

HNK Zadar i HNK Šibenik 17.08.2022. u 18.00 sati odigrali su prijateljski susret koji je prekinut u 65. minuti kod rezultata 4:2 za Šibenik, nakon incidenta kojeg je izazvao dio gledatelja koji su ušli na zatvorenu južnu tribinu preskočivši ogradu. U 65. minuti spomenuta skupina bacila je bananu upućenu prema igraču Šibenika Marcosu Mini, nakon čega je susret prekinut i igrači su poslani u svlačionice.

HNK Zadar se ovim putem ispričava Marcosu Mini i svim igračima, stručnom stožeru, upravi i svim navijačima HNK Šibenik zbog navedenog incidenta!

– U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva, navodi predsjednica kluba sa Stanova, Iva Bokanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...