I za Hrvatsku najavljeno pogoršanje vremena koje stiže već ovaj petak, izdan narančasti i žuti meteoalarm

Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske (DHMZ) upozorio je ranije u četvrtak na snažno nevrijeme koje stiže iz Italije.

“Snažno nevrijeme pogodilo je Korziku i dio Italije, a promjena stiže i do Hrvatske. Već (u četvrtak) u drugom dijelu dana te (u noći s četvrtka na petak) i (u petak) lokalno je moguće jače nevrijeme”, napisali su na Twitteru.

Nešto kasnije oglasili su se opet i napisali da je nevrijeme stiglo do Istre te upozorili građane da se sklone u sigurne luke ako su na brodovima.

“Sustav je već kod Istre, oblaci i poneka kišna kap, no glavnina tek stiže. Budite na oprezu, a ako ste na plovilima, sklonite se čim prije”, objavio je DHMZ.

Narančasti meteoalarm izdan je za Riječku regiju za petak dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti meteoalarm.

Podsjetimo, meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak rekao je da je u Hrvatskoj danas vrhunac toplinskog vala, no i da se u večernjim satima očekuje pogoršanje vremena.

Navečer u Istri i na sjevernom Jadranu te na granici sa Slovenijom naoblačenje uz pljuskove, grmljavinu i udare vjetra. U noći na petak i ujutro promjena vremena će se proširiti na veći dio unutrašnjosti. U petak prognoziramo grmljavinu, pljuskove kiše i udare vjetra.

Mjestimice su moguće velike količine oborine. Uz prolaz fronte u unutrašnjosti u međurječju Save i Drave moguća je tuča. Temperatura zraka će se sniziti za najmanje 10 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, mjestimice na udare olujna bura. Neverini uz grmljavinu i pljuskove će se uz buru brzo sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...