Iako u našoj zemlji trenutno traje toplinski val, slijedi nam značajno pogoršanje uz osjetan pad temperature!

Polje anticiklone – visokog tlaka stacionira nad Sibirom i istočnom Europom te blokira premještanje nestabilnog zraka s Atlantika prema istoku. Izražena ciklona nalazi se nad Biskajskim zaljevom i svojim oborinskim sustavom donosi željno očekivanu kišu nad Francusku, a tijekom dana premjestit će se nad zapadnu Europu.

Nad sjevernim Jadranom i Apeninskim poluotokom nalazi se manja količina nestabilnog zraka koji se uz pljuskove i grmljavinu premješta prema Jadranu.

Jutros je u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru bilo oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Jutarnje temperature zraka bile su u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu oko 22 stupnja Celzija.

Danas će vrijeme biti djelomice sunčano. Grmljavina i pljuskovi na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru prestat će već prije podne. Oko podneva može zagrmiti i u Posavini, Slavoniji i Baranji, te na jugu Dalmacije. Puhat će vjetrovi južnog kvadranta. Najviša dnevna temperatura između 28 i 34 °C. Tempearatura mora je od 22 do 25 stupnjeva Celzija.

U unutrašnjosti u nastavku tjedna sunčano, toplo i vruće vrijeme uz slab razvoj dnevne naoblake. Temperatura zraka u porastu, a krajem tjedna maksimumi i do 38°C. U petak navečer očekujemo prodor hladnog zraka – hladnu frontu – uz pljuskove, grmljavinu, udare vjetra i pad temperature zraka.

Na Jadranu do kraja tjedna pretežno sunčano s najvišim dnevnim temperaturama oko 33 stupnja Celzija. Krajem tjedna na sjevernom Jadranu naoblačenje, neverini uz buru koji će se sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru, navodi N1 televizija u prognozi Bojana Lipovšćaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...