Ima ih stotine i samo će rijetki preživjeti uvođenje eura: Bez posla ostaje 4 tisuće radnika

Jedna djelatnost posebno strepi od uvođenja eura u Hrvatskoj od 1. siječnja iduće godine.

Riječ je o mjenjačnicama kojih ima na stotine u Hrvatskoj i od kojih će tek rijetke preživjeti.

”Između sedam i devet tisuća radnika radi kod ovlaštenih mjenjača i mi smo sigurni da 50 posto ili čak više od pedeset posto tih radnika će, nažalost, morat ostat bez posla”, tvrdi predsjednik Udruge hrvatskih mjenjača Gabor Soregi za RTL Danas.

Oni stariji pitaju se tko će ih zaposlit, a vlasnici mjenjačnica upozoravaju kako gube mnoga prava.

Najlošije se piše onima koji imaju samo mjenjačnice, a nemaju još neki drugi obrt sa strane. Najveći dio prometa odlazi im na otkup i prodaju eura.

”Znači, ako ostaju bez tog prometa, onda će im biti jako teško, ako se isključivo bave mjenjačkim poslovima. Morat će definitivno promijeniti poslovanje ili uvesti neke nove usluge ili će većina morat zatvoriti radnje”, dodaje Gabor Soregi.

Vremena za razmišljanje sve je manje. Jer od siječnja iduće godine euro i u Hrvatskoj postaje službena valuta, zaključuje RTL.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...