Je li gotovo s ljetom? Kiša će padati još par dana, a onda nam slijedi nova promjena vremena

Danas će u Hrvatskoj biti promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, javlja DHMZ. Mjestimice će biti kiše, posebno u središnjim krajevima. U Dalmaciji će biti sunčanije, ali se uz jači razvoj oblaka očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, posebno na jugu.

Pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu će se nastaviti i sutra. U drugom dijelu dana se očekuje smanjenje naoblake posebno na istoku. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, iako je na sjevernom Jadranu veća mogućnost za malo kiše a na jugu za pokoji pljusak i grmljavinu.

Meteorologinja DHMZ-a Tanja Renko je u detaljnoj prognozi za HRT poručila da se promjenljivo vrijeme nastavlja ali i da će prema sredini tjedna posvuda biti sve više sunčanog vremena dok će kiša biti sve rjeđa. Temperature će stoga u većini zemlje, za razliku od posljednjih dana, biti prosječne za kraj kolovoza.

Renko je za danas za kopno prognozirala jutarnje temperature od 15 do 18°C a najviše dnevne između 22 i 24°C. U Slavoniji i Baranji će danas biti pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te uglavnom slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će dan nakon duljeg vremena biti hladniji nego što je uobičajeno za ovo doba godine. Ponegdje, vjerojatnije u prvom dijelu dana, će biti kiše, a sunčanog vremena će biti manje nego u nedjelju.

U Gorskom kotaru i Lici, kao i na sjevernom Jadranu, će biti promjenjive naoblake a s njom lokalno i kiše. Ujutro je moguća jutarnja magla po kotlinama dok će u ostatku dana, posebno podno Velebita, puhati jaka bura i sjeverac.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, ali će tijekom dana temperature porasti što može dovesti do naoblake i neverina. Na jugu zemlje će biti nestabilno uz pokoji pljusak. Temperature će se ujutro kretati od 19 do 22°C , a po danu oko 30°C, dodala je.

Još sutra nestabilno vrijeme

“Utorak će biti još prilično nestabilan, mjestimične kiše ponajprije može biti ujutro na sjeveru, a popodne duž obale južnog Jadrana. Od srijede će prevladavati sunčano, a vjerojatnost za poneki pljusak bit će mala.

U unutrašnjosti će biti promjenjivije, osobito u utorak te u srijedu, kada će već dnevna temperatura doseći vrijednosti uobičajene za drugu polovinu kolovoza, a još malo toplije bit će od četvrtka, potkraj tjedna vrlo vjerojatno ponovno ponegdje i vruće”, prognozirala je Renko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...