Kino zona večeras prikazuje slovenski kino hit “Prasica”. Ovaj film ne želite propustiti pogledati

Iz nadnaravnog Sohoa 60-ih Kino Zona se ove srijede seli u modernu Sloveniju. Ovogodišnji punokrvni kino hit u susjednoj nam ‘Deželi’, komedija ”Prasica” Tijane Zinajić, kazuje priču o milenijalcima, Evi i njezinim prijateljima koji su zapeli između ideala, snova i stvarnog života u liberalnom kapitalizmu.

Mlada slikarica Eva puši, pije, tulumari, povremeno se drogira i nema inspiracije. Trudi se uklopiti, našla je posao, ali plaća nikako da stigne. U ljubavničkoj je vezi s mentorom koji nikako da prekine sa svojom djevojkom za koju kaže da je ne voli. Najbolja prijateljica ima čudan hobi i želi otići u Berlin, a najbolji prijatelj hoda s glupačom. Od stresa je izgubila menstruaciju. Shvaća da treba promijeniti način života, ali ne zna kako.

Filmski prvijenac Tijane Zinajić odnio je sedam nagrada Vesna Festivala slovenskog filma, uključujući onu za najbolji dugometražni film i najbolji film po izboru publike dok je sam redateljica dobila i uglednu Župančičevu nagradu koja se dodjeljuje za izniman doprinos kulturi i umjetnosti.

Film ”Prasica” na rasporedu je u srijedu 10. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/720-8342.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...