Košarkaški glas Drago Čulina: “S 350 tisuća eura proračuna, KK Zadar može igrati samo protiv Sukošana ili Debeljaka!”

Legendarni sportski radio komentator Drago Čulina (78) kojeg su Zadrani zavoljeli zbog svog temperamentnog načina prijenosa, ukratko je dao svoje mišljenje o stanju u KK zadar. a dotaknuo se i direktorske plaće u klubu.

Drago, kakav je vaš komentar na navodno veliku plaću direktora KK Zadar Davida Gunjevića od 19.500 kuna bruto (13 tisuća neto)?

– Nije to prevelika plaća, s obzirom što sve direktor treba uraditi u KK Zadar. Međutim, kad gledamo budžet od 350 tisuća eura koji je bio za prvu momčad, onda možemo reći da je velika. Oni koji vode klub moraju osigurati da budžet bude veći. Proračun od 350 tisuća eura je dovoljan da se igra protiv Sukošana ili Debeljaka.

Zaslužuje li direktor KK Zadar veću plaću od ostalih direktora gradskih firmi?

– Mislim da zaslužuje! Stvar je u tome da Vodovodu, Čistoći i ostalima plaća ide od onoga što država nametne kao cijenu. U primjeru KK Zadar država nije nametnula nijedan izvor koji bi jamčio izvor funkcioniranja KK Zadar. Zamislite kada bi predsjednika ili direktora Real Madrida usporedili s direktorom njihove Čistoće, mislim da bi to bila uvreda za tog direktora Real Madrida. Što se nas Zadrana tiče, za nas je KK Zadar isto što i Španjolcima Real Madrid, dakle veličina! Naši priznati sportaši u svijetu razvikali su naš grad Zadar. Više vrijedi spomen imena Luke Modrića u svijetu, nego svih nas 75 tisuća Zadrana zajedno! On je toliko toga napravio za ugled Hrvatske u svijetu, ili kao npr., Giuseppe Pino Giergia za Zadar.

Kakvo je vaše mišljenje o ljudima u Nadzornom odboru kluba?

– Ne želim uopće govoriti o tim ljudima, jer je politika kod nas potpuno krivo vođena. U toj politici je sve zacrtano, a zacrtano je prljavštinom, a svatko ide prljavo! Ovi na lijevoj strani su samo zbog toga da mrze HDZ, a ovi na desnoj da mrze SDP. Tko je predsjednik NO KK Zadar svejedno mi je, ali moraš se pitati koje kvalifikacije imaš da bi to bio. Da mene netko zamoli da budem predsjednik NO, rekao bih, ljudi, ja za to nisam sposoban, jer nemam kvalitete, i zahvalio bi se!

Ljudi izlaze i ne izlaze na izbore, zašto?

– Mnogi uopće ne izađu na izbore, ili izaberu “manje zlo”, time se na kraju ne izaberu niti stručni kao ni kvalitetni političari. Istaknuo bih, kako se tu ne radi o strankama , nego o ljudima bez kapaciteta koji popunjavaju te stranke.

Ima li spasa za KK Zadar?

– Ja postavljam pitanje ima li spasa uopće državi u kojoj živimo, jer je vode krivi ljudi! Ali moramo pronaći način kako spasiti KK Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...