Kuhar podijelio genijalan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire krumpir ikada

Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo mlijeka.

U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.

Sastojci

500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
Morska sol

Priprema

Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte  ih u loncu s obilnom količinom morske soli.

Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.

U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem.

Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol, piše Večernji list.

@morgan do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 #food #yum #foryou #cooking ♬ original sound – Morgan Hipworth


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...