Liburnija podiže cijene autobusnih karata; Erslan: “Zbog pandemije i porasta cijena moramo to učiniti. Nećemo biti ni na nuli”

Kako su jutros izvijestili iz gradske tvrtke Liburnija, od 22. kolovoza počinju se primjenjivati nove cijene voznih karata u gradskom i prigradskom prijevozu.

Ranije kupljene karte za jednu ili dvije vožnje u gradskom prometu i dalje će važiti, a iste će se poništavati u postojećim uređajima.

U prijelaznom razdoblju, do uvođenja novog sustava prodaje (tzv. ticketing-a), obustavit će se prodaja karata za dvije vožnje u gradskom prometu, a nakon uvođenja novog sustava, prodaja istih obavljat će se samo u autobusu.

Evo i koje će biti nove cijene vožnje autobusima u vlasništvu Liburnije:

  • karta za jedno putovanje u gradskom prijevozu iznosit će 12,00 kuna, umjesto dosadašnjih 10,00 kuna,
  • karta za dvije vožnje u gradskom prijevozu iznosit će 20 kuna, umjesto dosadašnjih 16,00 kuna,
  • radnička gradska pokazna karta iznosit će 300 kuna, umjesto dosadašnjih 250,00 kuna,
  • đačka gradska pokazna karta iznosit će 180,00 kuna, umjesto dosadašnjih 135,00 kuna,
  • umirovljenička gradska pokazna karta iznosit će 150,00 kuna, umjesto dosadašnjih 135,00 kuna.

Sve ostale informacije i cijene bit će objavljene na web stranici Liburnije najkasnije početkom idućeg tjedna, napominju iz Liburnije.

Koji je razlog poskupljenja karata od strane gradske tvrtke koja je i ranije od Grada i gradonačelnika tražila financijsku pomoć i potporu, doznali smo od voditelja prometno-operativnog odjela Liburnije Slobodan Erslan.

Bili smo primorani to učiniti na porast troškova i pandemijske uvjete koji su nam znatno smanjili broj putnika pa i sam prihod. Ovim povećanjem nećemo doći ni na financijsku nulu, ali ćemo donekle ublažiti troškove, govori nam Erslan.

Zanimalo nas je postoji li još neki trošak koji je poveći uteg u poslovanju.

I cijene goriva i rezervnih dijelova znatno su poskupile, a to nam je jedan od najvećih troškova uz plaće zaposlenika. No, drastične rezove ne planiramo, posebice ne u smjeru otkaza. Ionako smo u manjku s potrebnim brojem vozača, dodao je.

U kojem smjeru vidi izlazak iz ove sveopće krize, Erslan je odgovorio:

Teškoće se nadamo koliko toliko riješiti u dogovoru s Gradom i jedinicama lokalne uprave. Njihova je zadaća da se brinu o komunalnim uslugama, a prijevoz svakako spada u jednu takvu, zaključio je Erslan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...