Ministar Fuchs: “Jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sjednice Vlade komentirao je kako će se pomoći obrazovnim institucijama u situaciji kada su računi previsoki zbog poskupljenja energenata.

“Vlada radi na različitim modelima da se osiguraju potrebna sredstva da škole i obrazovne institucije funkcioniraju u ovim posebnim okolnostima za koje u ovom trenutku ne znamo koliko će dugo trajati, ali na tome se definitivno radi, radi cijela ekipa”, kazao je ministar Fuchs.

“Razumijem da jedinice lokalne uprave sigurno ne mogu podnijeti ovaj enormni udar, to je nešto što je potpuno neočekivano. Djeci ne smije i ne može biti hladno u prostorijama, ali određene mjere uštede se mogu raditi. Slažem se da smo se u vremenim blagostanja ležerno ponašali kad je u pitanju energija – sva svjetla upaljena, klima radi, otvoreni prozori – što je s pozicije epidemioloških mjera imalo smisla, ali sad se mroamo pobirinuti da racionalno trošimo energiju”, istaknuo je.

“Kao ministar jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama”, dodao je Fuchs.

Školska nastava počinje 5. rujna, a ministar je komentirao kako će to izgledati, navodeći da će sve biti pod kontrolom.

“Organizacija nastave će ići kako je to predviđeno, najnormalnije idemo sa školom, ne idemo s varijantom skraćenih sati ili online nastave”, istaknuo je, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...