Napreduju radovi na novom gradskom groblju u Crnom; U Zadru budućnosti barem brige nema oko umiranja…

Do kraja godine, kako je jutros komunicirano medijima, Zadrani će na raspolaganju, na novom gradskom groblju u Crnom, imati skoro pet tisuća mjesta za ukop preminulih.

Naime, za 25 milijuna kuna, koliko iznosi trošak radova koje obavlja tvrtka PE-VLA-KU, prva faza projekta napreduje zadovoljavajuće i prema dinamici.

Radovi će se odvijati u tri etape zbog financijskog izdatka koji zahtijevaju, pa će se trošak izgradnje prelomiti na tri proračunske godine.

Nasadima će se, kako je rečeno, na upravljanje dati 4.900 grobnih mjesta za buduće ukope, tako da bi Zadrani koji odluče svoje vječno počivalište potražiti u ovom gradu, biti sigurni da će ga biti.

Napomenuto je kako će buduće groblje Crno biti rješenje za narednih 100 godina.

Gradonačelnik je, kako kaže, zadovoljan činjenicom da je započela izgradnja groblja, jer je i on svjestan nedostatka grobnih mjesta.

Galeriju posjete radovima, pogledajte u nastavku…

Obilazak radova na novom Gradskom groblju Crno


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...