Od petka do nedjelje na Olibu, Musapstanu i Višnjiku trčat će se u čast Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti

Atletski klub Alojzije Stepinac i Klub atletskih veterana Zadarske županije organiziraju od petka do nedjelje tri utrke u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U petak 5. kolovoza, na sam blagdan, na Olibu će se održati 2. Atletska utrka Oluja na Olibu 2022 koja će se trčati u spomen na Danijela Telesmanića Dida, legendarnog ratnog zapovjednika 7. Domobranske pukovnije koji je preminuo prošle godine u lipnju.

Staza je duga 3 km, a start u 19 sati. Osim glavne utrke održat će se i one za najmlađe Olibljane i goste Oliba u dužinama od 100 do 500 metara, ovisno o dobi sudionika. Organizator ovog događaja je AK Alojzije Stepinac uz podršku Mjesnog odbora Olib.

U subotu 6. kolovoza na rasporedu je 15. izdanje Krosa u park šumi Musapstan – Zadar 2022.

Organizaciju potpisuje Klub atletskih veterana Zadarske županije, mjesto održavanja je sjeverni ulaz u park šumu nasuprot mjesta Crno, dužina staze 5 km, a start u 19 sati. Po sedam je kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolji po kategorijama će biti nagrađeni odličjima, a ukupni pobjednici peharima.

Završni čin produženog svečarskog atletskog vikenda dogodit će se u nedjelju 7. kolovoza kada će se kod dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku na certificiranoj stazi dugoj 5 km trčati 11. utrka Pozdrav Domovini i to u deset kategorija. Na programu su i dječje utrke na 150, 300 i 400 metara. Početak je u 19 sati.

Kros u park šumi Musapstan i utrka Pozdrav Domovini zajednički čine Kup Oluje čiji će se pobjednici dobiti zbrajanjem vremena obiju utrka.

Sva tri atletska trkačka natjecanja podržali su Grad Zadar i Zadarska županija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...