Održano Županijsko prvenstvo u plivanju “Ljeto 2022.”; 77 individualnih odličja za PK Zadar!

U utorak, 2. kolovoza 2022. na 50m otvorenom bazenu Kolovare, održano je tradicionalno ljetno Županijsko prvenstvo u plivanju u organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Na natjecanju su nastupili klubovi PK Dupin – Biograd, PK Jadera i domaćin natjecanja PK Zadar. Osim natjecatelja, boje PK Zadra branili su i plivači iz ljetne škole plivanja; djeca koja od lipnja do rujna treniraju svaki dan na bazenu Kolovare koji čine draž ovog natjecanja. U školi plivanja djeca usvajaju osnove sve četiri plivačke tehnike, a ovo natjecanje im je bila prilika da nakon svakodnevnog treniranja, u domaćoj atmosferi, pokažu roditeljima i svim gledateljima usvojena plivačka znanja i sposobnosti u vodi.

Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo. Svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja.

Na natjecanju je nastupilo 200 plivačica i plivača u 7 dobnih skupina koji su pred brojnom publikom pokazali svoje umijeće u plivanju. Kategorija A – 2007. i stariji, B – 2008. / 2009. , C – 2010./2011., D – 2012, E – 2013, F – 2014. te G – 2015. i mlađi. Na programu su bile dicipline 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno i 50m leptir. Najmlađi iz kategorije G plivali su i disciplinu 50m noge slobodno s daskom.

U svakoj disciplini prva tri plasirana natjecatelja u svojim kategorijama nagrađena su odličjima, a na kraju natjecanja plivana je i štafeta 10x50m slobodno u kojoj su sudjelovali po jedan plivač i plivačica iz svake kategorije.

Za PK Zadar je nastupilo 100 plivača koje kroz ljeto treniraju: Ivan Karavida, Danijela Kurtin, Josipa Nekić, Željko Olujić, Nikola Deković, Maja Štrbac, Nika Begić i Petra Rudić.

Za PK Zadar odličja su osvojili:

ZLATO – Tibor Harapin, Ivano Kuman (2), Gašpar Ninčević, Jakov Bujas, Dina Volarević, Zara Medanić (2), Mia Zekanović, Lucija Tičinović (2), Noa Kuman (2), Filip Župan, Malik Šijaković, Rita Herceg (2), Bernarda Petešić, Adrijana Knežević (2), Petra Barić, Zara Maria Zovak, Lovre Dellavia, Luka Čikarela, Mikula Jordan, Leni Šijaković, Sara Zrilić, Matea Grbin, Zrna Šijaković (2).

SREBRO – Ema Kafka, David Radeka, Niko Baričević, Malik Šijaković, Noa Jureško (2), Niko Mrčela, Sara Zrilić, Marta Vrdoljak, Mareta Mikulić, Mirjam Škara (2), Zara Vučković, Bruna Franić, Lovre Dellavia, Paulo Mitrović, Sarah Michelle Coha, Cvita Knežević (2), Lucija Čakarun, Sebastijan Krstić,  Maja Grgić, Karla Panđa, Karla Žuža, Tibor Harapin, Mia Šarić, Mia Zekanović, Mia Šebrek.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...