Ovaj talijanski otok daje 15 tisuća eura ako ga odaberete kao mjesto za život, evo i koji su uvjeti

Dobra je vijest da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju gospodarskih poticaja za postojeće stanovnike.

Talijanski otok odlučio je napraviti neke drastične poteze kako bi privukli nove stanovnike u svoje ruralne dijelove. Ukratko, nakon što su već neki dijelovi Italije odlučili platiti ljudima i na taj ih način privući, istim putem krenuli su i na Sardiniji, piše Punkufer.

Sardinija, drugi Sredozemni otok po veličini, poznat je po tome što se na njemu nalaze neke od najvećih i najnetaknutijih plaža u Europi. Uz gradove prepune kulture, ogroman broj sunčanih dana u godini i jedan od najvećih broja ljudi koji su proslavili stoti rođendan, teško je zamisliti još mnogo mjesta na planeti koji bi bili ugodniji za život.

Ipak, kao što vjerojatno možete pretpostaviti, postoji više od nekoliko stvari koje valja ispuniti da biste došli do novca. Novac obavezno mora ići za kupnju ili renoviranje kuće, a da biste ispunili uvjete, morate se nastaniti u općini na Sardiniji s manje od tri tisuće stanovnika i onda na račun sjeda 113.017,5 kuna, odnosno, da vam bude lakše i po novome, točno 15 tisuća eura.

Dobra je vijest da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju gospodarskih poticaja za postojeće stanovnike.

Ukupno je za projekt izdvojeno oko 350 milijuna kuna – što će biti dovoljno za najmanje tri tisuće kućanstava da ga maksimalno iskoriste.

Ako ste zainteresirani, sve detalje o ovom programu, ali i o sličnim prilikama, pronađite na sljedećem linku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...