Ove nedjelje u Kino Zoni još jedan evergreen, gledamo dramu “Ubiti pticu rugalicu”

Sredinom srpnja na ljetnoj pozornici Kino Zone svjedočili smo bezvremenskom klasiku ”Casablanca” za kojeg se tražila i pokoja ulaznica više, a za kolovoz, točnije, nedjelju 14. smo vam pripremili još jedan nezaboravni evergreen, antologijsku krimi dramu ”Ubiti pticu rugalicu” koja je ove godine proslavila 60 godina od premijernog prikazivanja.

Filmska adaptacija Pulitzerom nagrađenog istoimenog romana Harper Lee prati pravičnog odvjetnika Atticusa Fincha koji početkom 30-ih u malenom gradiću u Alabami postaje braniteljem Toma Robinsona, crnca optuženog za silovanje bjelkinje. U međuvremenu, Jema i Scouta, Atticusovu djecu,  zaintrigiraju njihovi susjedi, Radleyjevi, a posebno tajanstveni, rijetko viđeni Boo Radley…

Ova snažna priča o rasnoj netrpeljivosti i društvenoj podijeljenosti među brojnim priznanjima osvojila je i tri Oscara uključujući i onog za najboljeg glumca kojeg je zavrijedio legendarni Gregory Peck, a valja istaknuti kako se film redatelja Roberta Mulligana nalazi na gotovo svim relevantnim listama najboljih ostvarenja svih vremena.

Film ”Ubiti pticu rugalicu” na rasporedu je u nedjelju 14. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...