Ovo je ogomna greška s fenom koju radimo ljeti, a naročito nakon kupanja u moru

Godišnji odmor sa sobom nosi puno lijepih trenutaka. Ima li ljepšeg osjećaja od onoga kad legnemo na plažu, upijamo zrake sunce i slušamo melodiju valova koja na nas djeluje kao najljepša opuštajuća terapija.

Međutim, ljetne radosti sa sobom donose i neke slatke probleme. Sunce i morska sol loše utječu na našu kosu koja nakon ljetovanja obično izgleda beživotno. Previše slane vode može uništiti vanjski sloj dlake, zapetljati ju, izblijedjeti boju i dovesti do iritacije vlasišta.

Vlasnice duge i bujne kose obično koriste sušilo za kosu kako bi što brže i jednostavnije oblikovale frizuru. Međutim, stručnjaci napominju kako je to u ljetnim mjesecima velika greška koja nas može koštati zdravlja naše kose.

“Toplinske naprave” za sušenje kose, poput fena, pegle, uvijača i vrućih četki, bismo trebali izbjegavati kad god možemo, a posebno nakon kupanja u morskoj vodi ili u bazenu s klorom.

Žene često fen stavljaju previše blizu glavi, a to je, smatraju stručnjaci jednaki problem tijekom ljetnih mjeseci kao i u ostatku godine. Topli zrak treba biti dobro usmjeren, odnosno treba puhati u smjeru u kojem kosa raste i trebate ga držati najmanje 30 cm od glave. Najčešča greška koju radimo fenom, bez obzira na godišnje doba je to što kosu sušimo preblizu, predugo i prevruće.

Tijekom ljetnih mjeseci je kosu najbolje sušiti pamučnom majicom ili jednostavno pričekati da se prirodno osuši. Za sušenje kose prirodnim putem najbolje je koristiti materijale od finih niti jer grubi ručnici također mogu naštetiti vašoj kosi.

Stručnjaci preporučaju da čistu i mokru kosu zavežemo u pletenicu. Na taj način, ne samo da ćete ukrotiti svoju kosu, već ćete je oblikovati bez pomoćnih alata koji joj štete. Ovo jednostavno i praktično rješenje je savršen izbor za ljeto jer ćete kosu tako rjeđe prati, češljati i sušiti te tako sučavati zdravlje kose i vlasišta, piše Zadovoljna.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...