Ovo su najpopularnije aplikacije na Androidu. Zuckerberg je sigurno zadovoljan popisom

Android je trenutno najrašireniji mobilni operativni sustav na svijetu, a ovo su aplikacije koje koristi velika većina njegovih korisnika.

Makeuseof pri izradi liste nije koristio aplikacije koje dolaze predinstalirane na većini Android uređaja.

1. WhatsApp

8.413 milijardi preuzimanja

WhatsApp je u srpnju 2018. bio treća najskidanija aplikacija sa 2.9 milijardi preuzimanja, a u 2022. je zauzeo prvo mjesto. Metina popularna aplikacija za instantne poruke pod Facebookovim je vlasništvom još od 2014.

2. Facebook

6.95 milijardi preuzimanja

Facebook se našao na drugom mjestu najpopularnijih aplikacija što ne čudi. Doduše, velik broj ljudi i dalje ne voli Facebook – aplikacija trenutno ima 76 milijuna ocjena od jedne zvjezdice.

3. Facebook Messenger

5.67 milijardi preuzimanja

Messenger je kao Facebookova aplikacija za dopisivanje zadnjih nekoliko godina doživjela mnoge preinake i poboljšanja pa stoga ne čudi da je i dalje jedna od najpopularnijih aplikacija za međusobno dopisivanje i dijeljenje fotografija.

4. Instagram

4.197 milijardi preuzimanja

Instagram  je trenutno četvrta po broju preuzimanja na Play Storeu te ima zapanjujuće mali broj negativnih recenzija. Uz nove značajke poput Instagram Reelsa, aplikacija je privukla još veći broj korisnika.

5. TikTok

2.843 milijarde preuzimanja

Aplikacija koja korisnicima omogućava izradu kratkih video uradaka postala je popularna tijekom prve polovice 2020. dok je Covid ljude ‘tjerao’ da ostaju doma.

Aplikacija je u srpnju 2019. premašila milijardu preuzimanja te je potom skoro podvostručila broj korisnika.

Preostalih 15 aplikacija na popisu 20 najboljih možete pronaći na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...