Pjesma Jure Brkljače “Prozor” najizvođenija skladba zadnjih Večeri dalmatiske šansone

U isto ovo vrijeme na istom mjestu, prošle je godine osvojio nagradu publike. Šibenik je pak sinoć Juri Brkljači uručio novo veliko priznanje.

Njegova pjesma ‘Prozor’ koju je izveo lani i oduševio nazočne, nagrađena je kao najemitiranija skladba sa prošlogodišnjih Večeri dalmatinske šansone.

Ljubavnu baladu, uostalom kao i cijeli hvaljeni album ‘Ostani tajna moga života’, u izdanju Hit Recordsa, publika je itekako prepoznala, vrednovala i na kraju još jednom nagradila.

‘Prozor’ je skladba koju autorski potpisuje Miroslav Rus, dok je aranžman djelo Rusa i Mihaela Bluma, koji je ujedno i glazbeni producent. Autorsko izvođački dvojac Jure, Rus, itekako je poznat publici po nizu uspješnica kao što su ‘Ne postojim kad nisi tu’, ‘Znao sam’, ‘Lipa’, duet sa Tonyjem Cetinskim ‘Ovo je istina’, ‘Ostani tajna moga života’, ‘Prozor’, ‘Kampo Kaštelo’ .

‘Čast mi je i zadovoljstvo primiti priznanje za najizvođeniju pjesmu. To je znak kako je pjesma zaživjela i našla svoj put do srca ljudi. Želim se ovim putem zahvaliti svim urednicima koji me podržavaju svo ovo vrijeme i koji su prepoznali ovu ali i sve ostale moje pjesme. Hvala i Miroslavu Rusu koji vjeruje u mene i koji je autor ove pjesme.’, istaknuo je ovom prigodom Jure.

Zadovoljstvo priznanjem nije krio ni Miroslav Rus, ‘Čast mi je podijeliti nagradu za najizvođeniju pjesmu Šibenskog festivala sa Jurom Brkljačom, koji je svojom vokalnom izvedbom dao veliki doprinos ovom uspjehu. Šibenski festival ima u mojoj percepciji posebno mjesto, prije svega zbog pažljivog odabira pjesama, tim više mi je draga nagrada. Sam grad Šibenik zauzima visoko  mjesto u svijetu domaće glazbe, a s obzirom da je riječ o šansoni dovoljno je spomenuti Arsena Dedića, boljeg i nismo imali!’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...