Plenković o pljački Ine: “Kako im je ovo promaklo, nemam pojma”

Dobro je da pravna država funkcionira, rekao je premijer Andrej Plenković jučer komentirajući razotkrivanje malverzacija s plinom kojima je Ina oštećena za više od milijardu kuna. Rekao je da mu nije poznato kako je to promaklo upravi, poručujući da je očito kako sustav unutarnjeg nadzora “nije bio prestrog”.

– Državne institucije su djelovale u sinergiji, spriječile su stjecanje imovinske i financijske koristi od strane grupe ljudi koji su očito imali namjeru steći veliki profit, u ovom konkretnom slučaju, nauštrb Ine, rekao je Plenković.

– Dobro je da pravna država funkcionira, da institucije sustava funkcioniraju, i Ministarstvo financija, naravno, i suradnja s pravosudnim tijelima. Najvažnije je da su sredstva koja su u pitanju u blokadi i na taj se način osiguralo da bude što manje financijske štete, dodao je, čestitajući svima koji su sudjelovali u razotkrivanju ovoga slučaja.

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da razotkrivanje afere nije slučaj, već aktiviranje mehanizama koji su za to nadležni sukladno pozitivnim propisima u Hrvatskoj.

Na pitanje je li iznenađujuće da uprava nije znala ili spriječila pljačku, Plenković je rekao da mu nije poznato kako im je to promaklo.

– Očito je da taj sustav unutarnjeg nadzora i kontrola nije bio prestrog pa da se ovako nešto dogodi, dodao je, prenosi Poslovni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...