Plenković: “Većina građana nije svjesna da struju plaćaju 10 puta manje od tržišne cijene”

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici Vlade.

Osvrnuo se na jučerašnji dan posvećen Nacionalnom vijeću za euro za pripremu četiri mjeseca za uvođenje eura u Republici Hrvatskoj. Spomenuo je četiri ključne točke – zaštita potrošača, pravna sigurnost i svi propisi, prilagodba svih segmenata društva, gospodarstva, a osobito opskrba banaka, poduzeća i građana novcem te javna rasprava o uvođenju eura.

“Imali smo i sjednicu Vlade u ponedjeljak u vezi cijena naftnih derivata, gledat ćemo kako da ponovno reagiramo da ta cijena bude u prihvatljivim okvirima, a Vlada radi na paketu mjera kako bismo ublažili posljedice ove energetske krize, jer su cijene energenata na tržištima zaista toliko velike da većina naših građana nije ni svjesna da plaćaju mjesečno struju više od 10 puta jeftiniju od tržišne cijene”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Dodao je da će Vlada i dalje nastaviti raditi na dobrobiti hrvatskih građana.

Komentirajući optužnice protiv pilota koja je podignuta u Srbiji, Plenković je podsjetio da su se s pilotima sastali prije nekoliko mjeseci te da je optužnica politički montirana. “Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću, s učincima velikosrpske agresije Miloševićeva režima, Hrvatska je bila žrtva agresije, Domovinski rat imao je oslobodilački karakter i naši piloti bit će pod posebnom skrbi u ovom kontekstu i naći ćemo način kako reagirati”, rekao je Plenković, dodavši da Vlada nije dobila nikakav pisani dokument u kojemu se obavještava o optužnicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...