Policija i Vijeće za prevenciju Zadarske županije zajedno i ovu godinu za sigurnije plaže

Deveta je godina za redom da PU zadarska u suradnji s Vijećem za prevenciju Zadarske županije educiraju turiste ali i djelatnike ove branše o sigurnosti na plažama, zaštitama od krađe, ali i još nekih drastično gorih radnji pojedinaca.

Unutar Turističkog naselja Zaton tako je jutros održan niz radionica na tematiku zaštite od krađe, ali i nekih drugih kaznenih djela.

Iz Turisthotela napomenuli su kako su kao tvrtka poduzeli sve što je u njihovoj moći da turistima boravak bude što sigurniji.

Frane Skoblar (ne onaj veliki, onaj malo manji, op.a) govorio je o internoj zaštitarskoj službi koja uspješno brine o sigurnosti gostiju.

Pokrivaju čitavu površinu resorta i zahvaljujući njima naši gosti mogu imati bezbrižan odmor, kaže Skoblar.

Ispred policije okupljenima se obratio Ivan Salopek, pričajući o sigurnosti, ostavljanju djece u automobilima te posljedicama tog djela, poput dehidracije uslijed visokih temperatura. Do kobnih posljedica po zdravlje djeteta na visokim temperaturama može doći već za 15 minuta.

Tematika o kojima mnogi roditelji ne razmišljaju, dolično je oblačenje djece.

Upozoravali smo na dolično odijevanje djece i korištenje plivaćih kostima iz razloga same zaštite djece od spolnog zlostavljanja i sličnih kaznenih djela, kaže Salopek.

Tijekom jutrošnjih radionica predstavljena je i brošura tiskana na 14 jezika sa savjetima za siguran boravak na moru. Njenu izradu financirala je Zadarska županija.

Kako je to izgledalo u TN Zaton, možete pogledai u našoj galeriji…

Preventivne aktivnosti Policije u Turističkom naselju Zaton


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...