Policija izvijestila: Požar kod Šibenika izazvali maloljetnici koji su bacili opuške u suhu travu

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe osumnjičene za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Naime, utvrđeno je kako su osumnjičeni 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške cigareta u suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta izbio požar kojeg su pokušali ugasiti u čemu nisu uspjeli, izvijestila je policija.

Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja

“Dvoje maloljetnika se uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež”, stoji u priopćenju policije.

Policija je ujedno pozvala građane da u trenutnoj situaciji dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar, a što je potvrdila i gore opisana situacija. Savjeti o tome kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom dostupni su na njihovim stranicama, javlja Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...