Policija uhitila dvojac koji je krao novac iz vozila na odmorištima autoceste A1

Karlovačka policija izvijestila je u utorak da je uhitila dvojicu kradljivaca, jednog iz Hrvatske i drugog iz Rumunjske, koji su na odmorištima autoceste A1 iz nezaključanih vozila krali putnicima novac i kartice.

Hrvatski državljanin (62) osumnjičen je da je na odmorištu u Vukovoj Gorici u svibnju ove godine iz dva automobila ukrao novčanike s dokumentima, karticama i novcem,  a vlasnice vozila oštetio za ukupno 6700 kuna,

Tridesetčetverogodišnjeg Rumunja sumnjiči se da je 10. srpnja na benzinskoj postaji u Draganiću iz nezaključanog automobila jednog Poljaka ukrao više od 18.000 kuna.

U PU karlovačkoj napominju da su njih dvojica djelovala samostalno, a u istragama su sudjelovali policajci iz Duge Rese, Karlovca i Vojnića. Slučajevi su predani Državnom odvjetništvu.

Karlovačka policija ujedno podsjeća da se zaključavaju vozila kada se ostavljaju, čak i nakratko.

Pozivaju da se, po mogućnosti, parkira u garaže ili slične zatvorene prostore, da se zatvore sva vrata i prozori do kraja i ne ostavljaju ključevi automobila u vozilu.

Isto tako da se torbice, mobiteli, novac i druge vrijednosti ne ostavljaju na dostupnim mjestima.

“U slučaju nestanka vozila, teškog oštećenja brave ili razbijenog prozora odmah obavijestite policiju”, istile PU karlovačka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...