Prvim treningom u dvorani Krešimira Ćosića, KK Zadar službeno je započeo s priprema za novu sezonu

Prvim treningom u dvorani Krešimira Ćosića, KK Zadar službeno je započeo s priprema za novu sezonu 2022./2023.

Trener Danijel Jusup predstavio je svoj stručni stožer, uz njega će biti Tomislav Ružić, Toni Dijan i aktualni izbornik U18 reprezentacije Hrvatske Stipe Kuliš.

Šantelj, Baldwin, Čampara i Njegovan nisu se priključili ekipi na samom početku pripremama. Leon Šantelj nije bio u mogućnosti priključiti se novim suigračima zbog temperature, Diante Baldwin će u Zadar stići u ponedjeljak, Sani Čampara je na pripremama s reprezentacijom BiH dok se Ivan Njegovan vraća iz juniorske reprezentacije i priključit će se ekipi sljedeći tjedan.

Igrači koji su se prisustvovali prvom treningu su Karlo Žganec, Antonio Jordano, Dario Drežnjak, Duje Brala, Marko Ramljak i Arijan Lakić.

“Složili smo ekipu u sklopu budžeta, sad je na nama da radimo. Uključili smo dosta mladih igrača tako da će njima trebati vremena da uhvate sustav treniranja. Odradili smo neke treninge s mladim igračima, imamo puno posla tako da nemamo mi tu što čekati. Ja sam zadovoljan s ovim rosterom” komentirao je početak priprema trener Danijel Jusup.

Jusup je također otkrio koji su planovi za pripremni period za seniorski sastav Zadra.

“Sve već imamo isplanirano, sve je objašnjeno igračima. U prva dva tjedna radit ćemo najviše fizičku i taktičku pripremu, zatim nakon Velike Gospe kreće udarni dio priprema. Dogovorili smo nekih osam pripremnih utakmica, mislim da će trebati možda i koja utakmica više s obzirom na to da je ovo nova ekipa” rekao je Jusup.

Pred novinare je stao i sportski direktor Denis Pleslić.

“Želimo biti konkurentni u Admiralbet ABA ligi i HT Premijer ligi. Želimo kroz cijeli trenažni sustav razvijati naše mlade igrače da ih dignemo na jedan veći nivo. Roko Jurlina će biti trener juniorske ekipe, Marko Selin će voditi brigu za kadete dok će Rajko Vidaković ostati kao trener pretkadetske selekcije. Svi treneri će imati svoje pomoćnike, Mario Mandir će biti zadužen za fizičku pripremu omladinskog pogona, a Mladen Babić će biti fizioterapeut mlađim selekcijama. Suradnja s Jazinama se nastavlja, to ćemo koristiti za daljnji razvoj naših mladih igrača,” istaknuo je Pleslić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...