Slovenac Maj Pritržnik i naša Martina Horvat pobjednici planinske utrke Starigrad – Veliko Rujno

Slovenski reprezentativac Maj Pritržnik i članica AK Svetice Martina Horvat pobjednici su 21. Međunarodne planinska atletska utrka Starigrad – Veliko Rujno.

Zahtjevnu stazu dužine 13,6 km istrčali su svi koji su se našli na startu ove po mnogočemu jedinstvene utrke u Europi čije je start na 0 m n/v, a cilj na 920 m n/v i koja je jedina utrka na Starom kontinentu koja se trči u čast Blažene Djevice Marije.

– Ovdje sam došao na pripreme. Imam odlične uvjete za treniranje. Planinu i more, tišinu i mir, baš sve što mi je potrebno za napredovanje. Radostan sam da sam nastupio na utrci koja je i zahtjevna i zanimljiva, a uz sve to je i starija od mene. Vidimo se i dogodine, poručio je pobjednik Maj Pritržnik.

– Moram priznati da nisam razmišljala o pobjedi. Došla sam zavjetno istrčati utrku, a na kraju sam ciljem prošla prva. Kakva radosti i sreća! Hvala organizatorima na trudu i organizaciji ovako teške utrke. Sigurno se vraćam, izjavila je najbrža trkačica Martina Horvat.

Odlične rezultate ostvarili su i dalmatinski predstavnici. Krešimir Mrčela iz OKIT Vodice je bio srebrni u muškoj, a Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac Zadar u ženskoj konkurenciji.

Utrci, zbog smrtnog slučaja u obitelji, nije mogao nazočiti direktor general Ljubo Ćesić Rojs pa je u njegovo ime pobjednicima pehare uručio njegov izaslanik Višeslav Dokoza, ujedno i član Organizacijskog odbora utrke. Ruku mu je pružio glavni sudac Danijel Tadić.

– Došlo je vrijeme da se na ovoj stazi i u ovom prekrasnom mjestu održi i jedno od velikih međunarodnih natjecanja u planinskom trčanju u što će se svojim angažmanom uključiti i Savez, naglasio je Slobodan Miolović član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza.

Turistička zajednica općine Starigrad i ove godine tradicionalno je podržala utrku koja je sastavni dio turističke ponude podvelebitskog kraja.

– Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da se utrka održi, Parku prirode Velebit, Nacionalnom parku Paklenica, Zadarskoj županiji i pokrovitelju utrke, predsjedniku svih Hrvata, Zoranu Milanoviću, rekao je u svom obraćanju Višeslav Dokoza.

Utrku i sve natjecatelje je blagoslovio svećenik župe Svetoj Jurja u Starigradu don Tomislav Končurat zazvavši blagoslov Majke Božje kraljice svih Hrvata na sve natjecatelje, hodočasnike i mještane Općine Starigrad koji će pohoditi Veliko Rujno u ove dane proslave Velike Gospe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...