Snap predstavio opciju koja će roditeljima omogućiti kontrolu nad tinejdžerima na Snapchatu

Bez pametnih telefona i društvenih mreža mnogim mladima (i onim starijima) životi su danas nezamislivi. Tehnologija im pruža brojne mogućnost, no predstavlja i veliku opasnost koje nisu niti svjesni. O kakvim se problemima radi najbolje možemo vidjeti na primjeru Instagrama (iako se slični problemi mogu povezati i s drugim mrežama i platformama).

Zbog toga je važno da se tinejdžere, jednako kao i djecu koja niti ne bi smjela koristiti društvene mreže, ali ih koriste, educira, upozorava na probleme, ali i nadzire jer roditelji ne znaju s kim njihova djeca komuniciraju, što rade i kakvom su sadržaju izložena. Tehnološke kompanije s vremenom su počele uvoditi određene opcije koje roditeljima omogućuju veću kontrolu nad vremenom koje djeca provode na telefonima.

Ovaj tjedan i Snap se odlučio na sličan potez te su predstavili alate za roditeljsku kontrolu na Snapchatu. Opcija je nazvana Family Center, a roditeljima će omogućiti uvid u osobe s kojim komuniciraju njihova djeca, no neće moći vidjeti sadržaj tih razgovora. Iz Snapa kažu kako takva opcija predstavlja najbolji pristup s kojim se s jedne strane štiti sigurnost i dobrobit mladih, dok s druge strane ne ugrožava njihovu autonomiju i privatnost.

Za aktivaciju opcije roditelji prvu moraju poslati zahtjev djeci da se pridruže Family Centeru na Snapchatu, nakon čega će roditelji moći vidjeti listu prijatelja djece na ovoj mreži, kao i s kim su komunicirali tijekom proteklih tjedan dana. S vremenom će se proširiti broj opcija koje će roditelji moći koristiti. Jedna od tih opcija jest da će odmah dobiti obavijest ako njihov tinejdžer prijavi zlostavljanje na ovoj mreži, piše Zimo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...