Obilježava se 15. godina najveće požarne tragedije. Preletom kanadera odana počast svim vatrogascima poginulima na Kornatima

U sklopu obilježavanja 15. obljetnice kornatske tragedije, piloti 855. protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva počasnim su preletom Canadaira iznad Vodica u nedjelju odali počast smrtno stradalim vatrogascima u kornatskoj tragediji.

Time su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, iskazali svoje najdublje suosjećanje s obiteljima, prijateljima i vatrogasnim postrojbama.

U utorak, 30. kolovoza 15. je obljetnica kornatske tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca.

Šestorica vatrogasaca preminula su na mjestu nesreće: Gabrijel Skočić (20) iz Vodica, Marko Stančić (17) iz Šibenika, Hrvoje Strikoman (19) iz Vodica, Dino Klarić (33) iz Šibenika, Ivan Marinović (33) iz Grebaštice, Ivica Crvelin (42) iz Tisnog, a ostali su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Od sedam vatrogasaca njih šest preminulo je u bolnici: Tomislav Crvelin (23), Josip Lučić (19) i Ante Crvelin (23) iz Tisnog,  Ante Juričev Mikulin (22), Karlo Ševerdija (17) iz Vodica i Marinko Knežević (52) iz Boraje.

Jedini koji je preživio tragediju na Kornatu, 30. kolovoza 2007. godine, je Frane Lučić, koji i danas nosi teške posljedice zbog zadobivenih opeklina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...