Sve zbog kamere: Tisuće vozača greškom su dobili kazne, a nisu trebali

Među četrdeset francuskih pokrajina koji su dogovorno podigli ograničenje brzine na dijelu svojih magistralnih cesta na 90 km/h je i Gers.

To se odnosi na približno 350 km cesta u Gersu od 1. lipnja 2022., uključujući dionicu RD928 koja se nalazi između općina Solomiac i Mauvezin.

Na ovoj dionici ceste od 26. srpnja nalazi se pokretni radar, ali je uređaj bio kalibriran na staro ograničenje od 80 km/h.

Zbog toga su mnogi su vozači kažnjeni zbog prebrze vožnje, a nisu trebali… Između 26. srpnja i 28. srpnja svi vozači registrirani pri brzini većoj od 81 km/h su kažnjeni.

Tisuće je onih koji nisu vozili brže od 90 km/h. Čim su saznale za problem, vlasti su obavijestile Automatizirani centar za nadzor prometnih prekršaja (CACIR).

Kazne zabilježene između 26., 27. i 28. srpnja do 13:40 bit će obustavljene, piše HAK revija.

Vlasnici vozila koji su dobili novčanu kaznu naknadno će primiti još jedno pismo s obavijesti o poništenju postupka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...