Toplinski val je tu: U Kninu se očekuje +40 u hladu

Na Jadranu i ponegdje uz njega već traje ovogodišnji treći toplinski val, koji može utjecati na zdravlje. Kako piše Zoran Vakula za Meteo kutak HRT-a, u nekoliko sljedećih će vedrih dana toplinski val biti još izraženiji, a opasnost za zdravlje veća.

Upozorenjima zbog visoke temperature zraka potkraj subote priključit će se i ona na sjevernom Jadranu za često jaku buru, mjestimice na udare i olujnu, koja bi u nedjelju mogla pridonijeti prometnim gužvama i zastojima. Nakon nje povećava se vjerojatnost pljuskova s grmljavinom, kojih će u unutrašnjosti gotovo sigurno ponegdje biti i prije – uz granicu sa Slovenijom možda već potkraj subote, javlja Index.

U Kninu plus 40 u hladu

Ove godine neće biti nevremena tijekom obilježavanja akcije Oluja, ali će biti velikih vrućina: u Kninu i okolici gotovo i 40°C u hladu, poručuje Vakula.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Prijepodne uglavnom vedro, a sredinom dana mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, a najviša dnevna između 32 i 34°C, stoji u prognozi DHMZ-a.

Središnja Hrvatska

Vedro ili malo oblačno uz uglavnom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 19, a najviša dnevna između 32 i 34°C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Ujutro je po kotlinama moguća kratkotrajna sumaglica ili magla. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 16, a najviša dnevna između 27 i 31°C.

Istra

Pretežno sunčano, poslijepodne ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura, sredinom dana slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 21 do 25°C, u unutrašnjosti Istre od 16 do 20°C, a najviša dnevna od 32 do 35°C.

Sjeverni Jadran

Sunčano i vruće. Ujutro ponegdje slaba do umjerena bura, a danju zapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 22 do 26, u unutrašnjosti Istre između 15 i 17°C, a najviša dnevna između 33 i 35°C.

Dalmacija

Većinom sunčano i vruće uz veliku opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Ujutro burin, danju maestral. Najniža jutarnja temperatura zraka od 22 do 27, u unutrašnjosti ponegdje i malo niža, a najviša dnevna između 32 i 37°C.

U nedjelju će vrućina na kopnu malo popustiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...