Trojica igrača blokirala KK Zadar. Vanjak: “U KK Zadru nisu smjeli čekati, igrači imaju potpuno pravo!”

Poznato je da su trojica bivših igrača KK Zadar blokirali klub zbog neisplate zadnje plaće. Radi se o Dominiku Mavri, Martinu Junakoviću i Domagoju Vukoviću, koji su klub blokirali  preko Hrvatskog košarkaškog saveza, KK Zadar zbog toga ne može registrirati nove igrače za Prvenstvo Hrvatske.

Isto tako,  Justinu Carteru nije isplaćena posljednja plaća u iznosu od 8 tisuća dolara, njegov agent bi preko svojih odvjetnika kroz koji dan mogao blokirati klub preko FIBA- e, BAT arbitražom, u klubu se kockaju pred početak nove sezone, kao da igraju poker!

Svoj osvrt na ovu situaciju dao je bivši igrač i trener KK Zadar, 72-godišnji Vlado Vanjak koji je iskreno progovorio o svemu.

Kako komentirate ovu blokadu igrača prema svom bivšem klubu?

– Uprava kluba je trebala razgovarati s tim momcima, vidim da je KK Zadar u financijskim problemima, ali ne može se dogododiti da se najboljem igraču Justinu Carteru ne isplati 8 tisuća dolara, ta zadnja plaća. Moram reći da su i igrači koji su blokirali klub mogli biti malo strpljiviji, jer dobro znaju u kakvoj se situaciji klub nalazi. Trebalo je s njima sjesti i  razgovarati da do svega ovog ne dođe,  i dogovoriti način otplate. Igrači traže svoje i imaju potpuno pravo na to! U klubu nisu trebali čekati da se on blokira. Zbog te blokade trener Danijel Jusup sad ima problem kako sklopiti momčad i s kojim igračima će krenuti u HT Premijer ligu. Jedan put treba stati na kraj da se manipulira s igračima, odnosno, da se igrače i trenere ne plaća na vrijeme!

Kako komentirate rad Nadzornog odbora kluba?

– Ljudi u NO trebaju skupiti glave i zajednički rješavati probleme, informacije, pogotovo one negativne, trebu ići vani na kapaljku, ne smiju se unutar NO članovi javno prepucavati i da to izlazi u javnost, time se stvara negativna atmosfera koja nije potrebna klubu. Ovako ispada da su članovi NO upali u vreću brukava i da je svatko na svojoj strani, a to nije dobro. Svako malo oni se izlete s nečim, trebaju se zatvoriti u kancelariju, a za javnost trebaju imati zajedničko razmišljanje. Oni se mogu prepucavati unutar četiri zida kad imaju različita mišljenja, ali kad idu prema javnosti onda trebaju imati zajednički stav! Naravno, što se tiče transparentnosti oko trošenja novca i transparentnosti ugovora, javnost to  mora znati, jer se troši javni novac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...