U Hrvatskoj je trenutno 82 tisuće talijana, najviše ih se očekuje za ovaj vikend

U Hrvatskoj se trenutno nalazi više od 82.000 talijanskih turista, koji su treći najbrojniji inozemni gosti, odmah iza Nijemaca i Slovenaca, a najveći priljev talijanskih gostiju očekuje se ovog vikenda, priopćili su u petak iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Uoči blagdana Ferragosto za Hrvatskom u Italiji trenutno vlada veliki interes, a kao najpoželjnije inozemne destinacije Talijani su izdvojili Hrvatsku, Grčku, Španjolsku i Francusku, ističe u priopćenju direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić.

Po njenim riječima, predstavništvo HTZ-a u Milanu od lipnja bilježi pojačan interes za svim hrvatskim destinacijama.

“Pojačane su autobusne, trajektne i zračne linije prema našoj zemlji, i to posebice sada u mjesecu kolovozu kada većina Talijana odlazi na godišnji odmor. Bilježimo i značajan interes organiziranih putovanja za mlade u Hrvatsku, posebice u Novalju, a potražnja za putovanjima u ovom razdoblju bit će najizraženija u sklopu last-minute aranžmana”, istaknula je Vukelić, dodavši kako Talijani, s obzirom na ratna zbivanja u Ukrajini, inflaciju i brojna poskupljenja u Italiji, ali i činjenicu da i sami imaju more, ipak i dalje dolaze u Hrvatsku.

Iz HTZ-a pritom iznose podatke iz sustava eVisitor po kojima je u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj ostvareno 136.000 dolazaka i 634.000 noćenja s talijanskog tržišta, što je u usporedbi s prošlom godinom rast od 73 posto u dolascima i 68 posto u noćenjima.

Tim rezultatom talijansko tržište u kolovozu 2022. zauzima drugo mjesto top tržišta po dolascima te šesto mjesto najvažnijih emitivnih tržišta po ostvarenim noćenjima, a od najpopularnijih destinacija prednjače Novalja, Medulin i Rovinj u kojima je zabilježen rast noćenja od 178, 77 te 35 posto u odnosu na prošlu godinu.

U dosadašnjem dijelu godine, Talijani su ostvarili 538.000 dolazaka i 2,2 milijuna noćenja, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja rast u dolascima od 140 posto te u noćenjima od 104 posto. Time talijansko tržište zauzima šesto mjesto top tržišta po dolascima te sedmo po noćenjima u dosadašnjem dijelu 2022. godine, navode iz HTZ-a, ocjenjujući da su na te pozitivne trendove utjecale i brojne promotivne aktivnosti i objave u eminentnim talijanskim medijima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...