U Novalji u grmu nađena eksplozivna sredstva, sakriveno pola kilograma eksploziva

Odbačena minskoeksplozivna sredstva pronađena su u grmlju u Novalji i uklonjena na siguran način, priopćila je u petak Policijska uprava ličko-senjska.

Pronađene su tri detonatorske kapisle, pet elektrodetonarskih kapisli, komad od 1,7 metara sporogorećeg štapina i pola kilograma eksploziva PEP-500.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je eksplozive i pohranio u skladište do uništenja.

Policija je u četvrtak evidentirala i jednu dragovoljnu predaju oružja – građanin je predao 289 komada raznog streljiva, četiri spremnika za automatsku pušku, pet spremnika za strojnicu Ero i prigušivač za automatsku pušku.

Naoružanje je preuzeo pirotehničar na siguran način, te vlasnik sukladno akciji “Manje oružja manje tragedija” neće biti sankcioniran za posjedovanje inače ilegalnog naoružanja.

Policija ponovno poručuje da se nikakvo naoružanje ne smije odbacivati u okoliš, jer to ugrožava sigurnost građana.

Također, vlasnici svoje oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policiju, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i nečijeg ozljeđivanja, već se trebaju prijaviti na 192 ili najbližoj policijskoj postaji, pa će stručne osobe od njih na siguran način preuzeti naoružanje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...