Ubijen Leandro Lo osmerostruki svjetski prvak u jiu jitsuu! Šalina: “Ubio ga je odmetnuti policajac!”

Osmerostruki prvak svijeta u jiu jitsuu Brazilac Leandro Lo (33) ubijen je tijekom koncerta u Clube Siriju, sportskom klubu u Sao Paulu. Ubojstvo se dogodilo u trenutku kad je jedna osoba prišla stolu za kojim je Lo bio u društvu svojih prijatelja. Brazilskog majstora jiu jitsua ubio je policajac hicem u glavu iz pištolja, hladnokrvni ubojica koji i sam vježba jiu jitsu, je na slobodan dan bio na koncertu u civilu, priveden je nakon što se dobrovoljno javio u policijsku postaju.

Do krvavog obračuna došlo kad je policajac zgrabio bocu i počeo provocirati Leandra Loa, prvak u jiu jitsu ga je zatim oborio na tlo i imobilizirao kako bi na miran način izbjegao daljinu borbu. Napadač je potom uzeo pištolj i iz blizine hladnokrvno ubio brazilskog asa. Lo je bio nositelj osam naslova svjetskog prvaka Međunarodne brazilske jiu jitsu federacije, osvojenih između 2012. do 2022. godine u pet različitih težinskih kategorija.

Za komentar ovog tragičnog događaja pitali smo Damira Šalinu trenera i predsjednika Jiu jitsu kluba Zadar, koji je šokiran ubojstvom svjetskog prvaka Loa za kojim tuguje jiu jitsu sport diljem svijeta.

– Samim time što je bio osmerostruki svjetski prvak dovoljno govori koliko je bio velik u ovom sportu. Lo je volio izlaziti i veselimo se druženju s prijateljima, izlazio je u diskoteke, nije bio oženjen, normalno da je u izlascima U Sao Paulu dao sebi oduška nakon napornih putovanja, treninga i natjecanja sve kako bi se malo opustio. Inače, Sao Paulo je jako opasan grad. Njega je ubio odmetnuti policajac koji je izgubio posao, jer je napravio jako puno grešaka unutar same službe, vjerojatno je bio i koruptivan. Nikome nije jasno zašto je taj divljak koji je možda bio i na drogama, bespomoćnog Loa upucao u glavu.

Lo je bio vrhunski borac?

– Istina, bio je inspiracija mnogima, pošto u ovom sportu pratio sam sve njegove tehnike, bio je jedinstven nitko ga nije mogao kopirati, zato je i pobjeđivao! Njegova tragična smrt je isto kao da netko kaže da je upucan Messi. Leandro Lo je bio idol mnogim mladima sportašima u Brazilu, istinska ikona koja će ući u legendu i koja će ostati u trajnom sjećanju jiu jitsu sporta u čitavom svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...