Uhićena tri muškarca u ranim 20-tima; Jedan je širio rasnu mržnju, imitirao je glasanje divlje životinje i bacio bananu!

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se sumnjiče da su 17. kolovoza 2002.godine u Zadru, na nogometnom igralištu Stanovi za vrijeme trajanja prijateljske nogometne utakmice između HNK Zadar i HNK Šibenik svojim ponašanjem ostvarili obilježja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Naime, jučer je 21-godišnjak zbog sumnje u počinjenje više prekršaja iz čl. 4. stavak 1. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Njega se sumnjiči da je za vrijeme odigravanja nogometne utakmice preskočio ogradu i nedopušteno ušao u gledateljski prostor, boravio na tribinama dok je bila zatvorena za gledatelje, te da je prema gostujućem igraču izvikivao poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na osnovu rasne pripadnosti, imitirajući glasanje divlje životinje, a potom prema navedenom igraču bacio bananu i staklenku boce.

Nadalje, druge dvije muške osobe u dobi od 22 i 21 godinu se sumnjiči da su za vrijeme odigravanja prijateljske nogometne utakmice nedopušteno ušli na igralište preskačući ogradu, te boravili na tribini zatvorenoj za gledatelje, a nisu imali odgovarajuću ulaznicu ili ispravu, zbog čega je je protiv njih podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl.4. stavak 1. citiranog Zakona.

Isto tako zbog ostvarenog obilježja prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, kao organizatoru koji organizira druge oblike okupljanja. odgovornoj osobi nogometnog kluba je uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 33. stavak 1. citiranog Zakona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...